SPØRG DANMARKS ENESTE SYMBIOSECENTER

SPØRG DANMARKS ENESTE SYMBIOSECENTER

Ring eller skriv til os, hvis du har brug for et interview, citat eller bare vil vide mere om industrielle symbioser, hvor en virksomheds rest bliver ressource i en anden virksomhed.

Dansk SymbioseCenter har udviklet værktøjer og metoder og faciliterer processen, når der skal banes vej for industrielle symbioser. Industrielle symbioser skaber værdi for både virksomheder og samfund ved at øge konkurrenceevnen, reducere ressourceforbruget og gavne økonomi, klima og miljø. Industrielle symbioser er en del af den cirkulære økonomi, som ifølge Ellen MacArthur Foundation kan skabe op mod 10.000 nye arbejdspladser og en stigning i BNP på 1,4 procent alene i Danmark.
Kort sagt gør industrielle symbioser vækst mulig uden et tilsvarende øget ressourcetræk. Og fordi industrielle symbioser skaber lokale forsyningskilder, kan virksomheder tilmed blive mindre afhængige af udsving på verdensmarkedet.

Gennem partnerskaber og projekter skaber Dansk SymbioseCenter resultater på flere områder. Eksempelvis medvirkede Dansk SymbioseCenter til, at over 500 virksomheder har fået et ressourcetjek. Det resulterede i over 170 symbiose-match, som hver danner konkret grundlag for at etablere en industriel symbiose. Og Dansk SymbioseCenter er med sit projekt “Rest til Ressource” med til at udbrede ressourceoptimering og industrielle symbioser i små og mellemstore virksomheder. Her er jobskabelsen i øvrigt stor og kan forstærkes yderligere af en forøget konkurrenceevne skabt af industrielle symbioser.

INTERVIEWS OG BIDRAG TIL RAPPORTER

Grønne partnerskaber

Debatindlæg baseret på udspillet fra regeringens Advisory Board for cirkulær økonomi. Cirkulær økonomi skal ud i mindre virksomheder.
22/06/2017

Alger renser og skaber værdi

Artikel om hvordan mikroalger renser procesvand fra industrien, binder CO2 og samtidig skaber højværdiprodukter som pigmenter, Omega-3 fedtsyrer og protein.
30/10/2015

Glimt af grøn profitabel fremtid

Artikel om Kalundborg Symbiosen. Bloomberg Businessweek har cirka en million læsere, men kræver abonnement.
18/01/2016

Ens rest, en andens ressource

Dansk SymbioseCenter medvirker i artikel om Kalundborg Symbiosen i EUobserver, der efter Financial Times er det mest læste EU-medie.
21/10/2015

God forretning at spare CO2

Artikel bragt af Reuters i USA og Storbritannien om Kalundborg Symbiosen, herunder symbiosens algeanlæg og CO2-besparelser.
18/12/2015

Symbioser i små virksomheder

TV-indslag om Dansk SymbioseCenters arbejde med at udbrede industriel symbiose i små og mellemstore virksomheder. Euronews Business Planet sender til 400 millioner europæiske seere.
15/06/2015
X